t
t
Stav- og mønsterparket

Oslo Lufthavn

By 14. januar 2021 No Comments

14. januar 2021

Oslo Lufthavn

Byggeriet

Planlægningsarbejdet til den store udvidelse af Oslo Lufthavn startede i 2007 og i 2012 begyndte udvidelsen af hovedbygningen. Hertil var det vigtigt, at den nye del af lufthavnen skulle blive lige så enkel, effektiv og arkitektonisk som den oprindelige del. Det samlede nye areal løber op i 117.000 nye m2, hvoraf HØRNING har leveret gulve til 27.000 m2.

Valg af gulvløsning

I 2014 havde Oslo lufthavn 24 millioner passagerer igennem terminalerne. Det siger sig selv, hvor slidstærkt et gulv det kræver. Derfor blev HØRNING med stor stolthed valgt til opgaven, som fortsat skal sikre, at mange millioner af passagerer kan begå sig på det unikke stavparket, der ikke kræver andet, end simpelt vedligehold.  I dag kan Oslo Lufthavn håndtere 32 millioner passagerer om året.

Vi ser frem til at følge med i historien om Oslo Lufthavn og følge gulvenes udvikling, som grundet deres slidstyrke vil være at opleve mange generationer fra nu.

Projektnavn
Oslo Lufthavn
Lokation
Gardermoen, Norge
Byggeår
2015
Arkitekt
Knut Ramstad
Produkt
Stavparket
Træsort
Eg
Antal m2 leveret
27.000

NB: Billeder af træsorter er ikke sorteringsbilleder

Referencer

Få mere at vide om Hørning og verden omkring os i ord og billeder.
Her finder du de seneste nyheder og historier om dedikerede mennesker.

Massiv plank

Håndværkskollegiet

Håndværkerkollegiet i Horsens er et sted, hvor der er plads til fællesskab for unge lærlinge, der skal i lære som enten snedker, tømrer, maler eller murer.
Læs mere
Massiv plank

Ilulissat Isfjordscenter

Oversat fra Grønlandsk betyder Ilulissat ”byen bed isfjeldende”. Ilulissat er Grønlands tredje største by, og er grundet sin smukke natur optaget på UNESCOS Verdensarv. Det nye isfjordscenter, designet af Dorte…
Læs mere
Massiv plank

Nationalmuseet, Oslo

Nationalmuseet i Oslo åbner i 2022 for besøgende og fremstiller nationale og internationale omfattende samlinger af kunst, arkitektur og design. Over 100.000 værker vil være at se på museet, og…
Læs mere