t
t
Klodsegulv

Nordlyskatedralen

By 14. januar 2021 No Comments

14. januar 2021

Nordlyskatedralen

Byggeriet

Alta Kirke ligger ca. 500 km nord for polarcirklen. Det var et klart ønske fra byrådet i Alta om at kirken skulle være et arkitektonisk varetegn, hvorfra man kunne se nordlys fænomenet. Det høje klokketårn rækker 47 meter over jorden og skal sammen med resten af kirken reflektere nordlyset i vinterperioder, hvor det ellers er meget mørkt i byen. For at opnå denne reflektering er kirken belagt med titanium.

Valg af gulvløsning

HØRNINGs klodsegulv, er ligesom stole og lister lavet i eg. Dette bidrager til ønsket om en varm atmosfære og naturligvis en god akustik. Vores klodsegulve er lavet af endetræsgulv, hvilket i særdeleshed gør dem egnet til et gulv med hård belastning og meget trafik. 

Photo: Schmidt Hammer Lassen Architects

Projektnavn
Nordlyskatedralen
Lokation
Alta, Norge
Byggeår
2013
Arkitekt
Schmidt Hammer Lassen
Produkt
Klodsegulv
Træsort
Eg
Antal m2 leveret
150

NB: Billeder af træsorter er ikke sorteringsbilleder

Referencer

Få mere at vide om Hørning og verden omkring os i ord og billeder.
Her finder du de seneste nyheder og historier om dedikerede mennesker.

Massiv plank

Håndværkskollegiet

Håndværkerkollegiet i Horsens er et sted, hvor der er plads til fællesskab for unge lærlinge, der skal i lære som enten snedker, tømrer, maler eller murer.
Læs mere
Massiv plank

Ilulissat Isfjordscenter

Oversat fra Grønlandsk betyder Ilulissat ”byen bed isfjeldende”. Ilulissat er Grønlands tredje største by, og er grundet sin smukke natur optaget på UNESCOS Verdensarv. Det nye isfjordscenter, designet af Dorte…
Læs mere
Massiv plank

Nationalmuseet, Oslo

Nationalmuseet i Oslo åbner i 2022 for besøgende og fremstiller nationale og internationale omfattende samlinger af kunst, arkitektur og design. Over 100.000 værker vil være at se på museet, og…
Læs mere