t
t

15. marts 2021

Europæiske skove giver positive afkast

De europæiske skove vækster, trods nedfældning af træer. Arealet er steget 9% over de seneste 30 år, hvilket vi hos HØRNING er begejstret for.

Med udgangspunkt i rapporten ’State of Europe’s Forest 2020*’ peger forskerne på, at vi skal dyrke rødderne for bæredygtig vækst, og benytte træ i byggerier som et bevidst bæredygtig valg, der giver positivt afkast nu og for de næste generationers fremtid.

Generelt vokser skovarealet i hele Europa, hvor skovarealet i Danmark vokser årligt med cirka 3.000 hektar. Der ligger derfor et stort potentiale i at anvende træ i byggerierne.

Der findes certificeringer som understøtter denne vigtighed; PEFC, bæredygtigt skovbrug samt FSC for blot at nævne er par af dem. HØRNING er begejstret for denne udvikling, eftersom det er indlejret i HØRNINGs DNA at være en del af de bæredygtige valg.

Slutvis peger forskerne på, at der er faktorer som kan positiv påvirke dette, og det er vigtigt at tænke innovativt i fremtiden for at bevare skovenes positive afkast. Det er en vigtig milepæl, at der kan konstateres, at der tilkommer mange flere m3 skov, end der bliver fældet. Dette har tidligere været en balancegang,

Dette hænger også sammen med den stigende efterspørgsel for bæredygtigt træ, denne efterspørgsel er med til at sikre at hugsten ikke overgår den årlige tilvækst.

*Rapport State of Europe’s Forest 2020 – MCPFE (The Ministerial Conference on the Protection of Forests in Europe) står bag denne rapport.

Nyheder

Forside, Nyhed

Hørning Parket engagerer sig med NBS Nordic

Horning Floor samarbejder med NBS Nordic - en onlineportal med produkter og vigtig information som tekniske beskrivelser, EPD'er og certificeringer.
Læs mere
Forside, Nyhed

Hørning Parket lancerer CPD

Hørning Parket lancerer CPD Vi er glade for at meddele, at Hørning UK nu præsenterer en RIBA-vurderet CPD, der undersøger den fascinerende verden af bæredygtig arkitektur. Tag med os på…
Læs mere
Forside, Nyhed

Hørning Parket – London Showroom

Hørning - London Showroom Vi er stolte af at kunne fortælle, at vores trægulve er præsenteret i det nye flagskibsshowroom hos Plain English i hjertet af Londons Pimlico Road Design…
Læs mere