Nyhed november 2016

Hørning Parket blandt årets gazeller


Gazelle 2016

Børsen har netop kåret Hørning Parket A/S som gazellevirksomhed i Region Midtjylland. Den traditionsrige produktionsvirksomhed har gennem de seneste år fremvist solid vækst og en stærk position på markedet for trægulve.

Gazelle ceremoni web
CEO/Partner Peter Mathiasen og Board Member/Partner Henrik Bentsen

Kåringen af Hørning Parket fandt sted ved Dagbladet Børsens gazellekonference i Aarhus, nærmere bestemt Hermans i Tivoli Friheden, onsdag den 9. november. Her fejrede og fremhævede dagbladet igen i år regionens hurtigst voksende virksomheder.

- Vi er naturligvis stolte over Børsens anerkendelse af den vækst, Hørning Parket A/S har oplevet de seneste fem år med noget nær en tidobling af omsætningen. Den vækst tilskriver vi ledelse, ejerkreds og ikke mindst en samlet holdindsats fra alle vores dedikerede medarbejdere, udtaler adm. direktør Peter Mathiasen

Hørning Parket A/S’ styrkede markedsposition har været medvirkende til, at virksomheden har tiltrukket kompetent arbejdskraft, som sammen med en kerne af erfarne medarbejdere - med helt op til tredive års anciennitet - har skabt grobund for den aktuelle vækst.

Stærkt brand og kompetencecenter
Siden 1929 har Hørning Parket A/S produceret trægulve med særligt fokus på massive parket- og plankegulve samt specialdesignede løsninger. På den meget lange liste over referencer finder man bl.a. Operaen, Aarhus Rådhus, Københavns Lufthavn, Christiansborg, DRs Koncerthus, Gardermoen Lufthavn og Malmø Live.


Gennem alle årene har Hørning Parket A/S fastholdt den danske fabrik, som i dag er placeret i udkanten af Skanderborg. Dansk træproduktion på et konkurrencedygtigt niveau er dermed bibeholdt. Virksomhedens fokus på traditioner og gedigent håndværk er også medvirkende til den aktuelle vækst, som Børsen har valgt at honorere med en gazellepris.

- I Hørning Parket A/S har vi i mange år haft et stærkt brand inden for tekniske trægulve og de seneste år har vi cementeret en solid position på markedet, bl.a. i kraft af vores egenskab af kompetencecenter for trægulvsløsninger. Det gælder ikke kun herhjemme men også på vores eksportmarkeder, udtaler salgsdirektør Peter Vissing – og han fortsætter:

- Vi fortsætter den positive udvikling af Hørning Parket A/S inden for et kontrolleret og profitabelt scenarie. Vores fokus vil være at komme endnu tættere på kunder og markeder i kraft af vores komplette løsning af tekniske trægulve. Om vi er stolte? Spørg bare vore medarbejdere, slutter Peter Vissing med et smil.Nyhed oktober 2016

Endnu en specialløsning fra HØRNING


HØRNING har gennem årene leveret mange unikke gulvløsninger. Dette er den seneste...

specialvare sv 2

specialvare sv 1


Denne unikke vare i røget eg og bøg, færdigmonteret på krydsfiner klar til montage, har HØRNING netop leveret til et projekt i Sverige.


Nyhed september 2015

Hørning Parket har leveret gulv til ATP Pakhuset


HØRNING har for nylig leveret gulvene til ATP Pakhuset i København. Det er massive parketstave på bare 40 mm, leveret med færdig-olieret overflade!

Færdig-olierede parketstave giver en lang række fordele og besparelser i byggeprocessen, idet der ikke skal slibes og olieres, når gulvet er lagt. Miljømæssigt er dette også en stor gevinst.

HØRNING har gennem flere år forfinet sin produktionsproces til at køre med ekstremt lave tolerancer og en særlig omhyggelig tørring, som muliggør fremstilling af massive stave med så små tolerancer, at det teknisk er muligt at producere færdigolieret uden fasede kanter.


Nyhed august 2015

Hørning Parket flytter domicil


Over sommeren har Hørning Parket flyttet prodution og administration til Skanderborg.

Kraftig vækst, øget fokus på produktionsoptimering og et ønske om bedre forhold for det administrative personale betød, at HØRNING rykkede teltpælene op og er nu flyttet til Christiansmindevej lige uden for Skanderborg.

For vores kunder betyder det, at vi kan opretholde og udbygge det høje service- og kvalitetsniveau, HØRNING er kendt for.Pressemeddelelse juni 2015

Hørning Parket i massiv fremgang


Store enkeltprojekter og ikke mindst kraftig fremgang i salget af massiv stavparket sikrede Hørning Parket en vækst på mere end 40% i 2014.

Endnu et år sluttede med kraftig vækst hos gulvproducenten, som med succes har udbredt sin strategi om at være markedets mest kompetente inden for ’tekniske trægulve’.

”Vi har haft fornøjelsen at notere to-cifret vækst på alle vore hovedmarkeder i Danmark, Sverige og Norge” fortæller adm. direktør Peter Mathiasen. ”Vi har ansat endnu en sælger i Sverige for bedre og hurtigere at kunne betjene den voksende kundeskare. Ligeledes har vi fået lager i Stockholm, så flere kunder længere mod nord kan få leveret gulve fra dag til dag”.

Hørning Parket har netop indleveret regnskab for 2014, som viser et resultat på 740 tkr. mod knap 200 tkr. året før. Soliditeten er oppe på hele 46% inkl. lån fra de 4 aktionærer i selskabet.

”Indtjeningen vokser pænt, men der er meget mere i vente i det marked, vi for alvor har generobret i hele Skandinavien. Vores strategi om at være lagerførende i næsten hele vort sortiment er noget, kunderne tager til sig. Vi leverede i 2014 flere store projekter, som fyldte godt op i ordrebogen – bl.a. Bestsellers nye kontor på havnen i Aarhus og ATPs kontorhus på Langelinie. Tendensen fortsætter, men vi glæder os i virkeligheden mindst lige så meget over, at de daglige ekspeditioner af massiv stavparket, som jo er vores DNA, er massivt stigende”.

”Hørning Parket forventer således fortsat vækst og forbedrede resultater i 2015” slutter Peter Mathiasen.Pressemeddelelse april 2015

Stor krydstogt-ordre til Hørning Parket


Ordren til et kæmpe stort krydstogtskib er den mest avancerede gulvløsning siden HØRNINGs parketproduktion startede i 1929.

Hørning Parket har netop landet en million-ordre på et avanceret trægulv til et af verdens største krydstogtskibe under opførelse i Japan.

”Kompleksiteten i denne ordre overgår alle vore tidligere leverancer – og der har ellers været nok af specialløsninger de seneste 86 år” lyder det fra Hørning Parkets direktør Peter Mathiasen. ”Her er tale om et mønstergulv med 4 forskellige træsorter, som i ovaler skal løbe ind over hinanden – med tolerancer på 0,1mm!”.

Krydstogtskibet bygges i Japan af Mitsubishi, og montagen foretages af en svensk specialist i lægning af mønstergulve, som HØRNING har haft samarbejde med gennem årtier.

”Ordren er så kompliceret, at vi i 4 omgange takkede nej til den. Ført da vi for 5. gang blev bedt om at kaste os over opgaven, fordi alle andre havde opgivet, vovede vi at tage opgaven på os”, siger Peter Mathiasen, som tilføjer, at HØRNING de seneste 30 år har leveret trægulve til mange krydstogtskibe, men at denne leverance overgår dem alle i sværhedsgrad.

Hovedleverancen er massive parketstave i ask og mønstrene udgøres af røget eg, teak og bilinga. Ordren er i øvrigt blot den førte af 2, som er på vej til HØRNING fra samme rederi.Pressemeddelelse juni 2014

Hørning Parket med overskud og optimisme


Vækststrategi med skandinavisk fokus giver resultater.

Projektmarkedet er igen for alvor blevet interessant for Hørning Parket, som i slutningen af 2012 købte Woodfloor efter en konkurs.

- Strategien med køb af Woodfloor passede perfekt ind i den tidsplan, vi netop havde lagt med fokus på store projekter i Skandinavien. Vores produktion af eksklusive, massive trægulve understøtter som ventet satsningen på vækst i handelsvarer fra kvalitetsproducenter i Europa, udtaler direktør Peter Mathiasen.

Integrationen af Woodfloor er fuldt indkørt og alle omkostninger er afholdt i 2013, som viser et overskud på 0,2 mio.kr., hvilket selskabet opfatter som tilfredsstillende i lyset af de gennemførte aktiviteter og markedssituationen generelt. Hørning Parket har således en egenkapital på over 6 mio. kr. inklusive ansvarlige lån og gældsbreve til aktionærerne ud af en balance på 10 mio. kr.

- Vores fokus er allerede langt inde i 2015, og vi har i øjeblikket en historisk stor ordrebeholdning baseret på flere store projekter på vore hovedmarkeder i Skandinavien. Vi leverer lige nu 12.000m2 til ATP på Langelinie og starter i disse dage parallelt på både Bestsellers 12.000m2 store bygning i Århus og 7.000m2 i Brande. Også i Sverige og Norge har vi store projekter i bogen.

Hørning Parket har gennem knapt 30 år været aktiv i Sverige og Norge, og efter genoptagelsen af fokuserede aktiviteter på begge markeder dukker flere og flere gamle kunder op ganske af sig selv.

- Det er enhver virksomheds drøm, at kunderne kommer af sig selv og med lys i øjnene beretter om leverancer for 5, 10 og 20 år siden, hvor de monterede vores produkter og husker dem som de bedste trægulve, de har arbejdet med. Vi har store forventninger til de kommende år og bekræftes dagligt i, at produktion kombineret med handel er Hørnings Parkets vej frem, fastslår Peter Mathiasen, som forventer fortsat to-cifret vækst også i 2014.


Pressemeddelelse december 2012

Hørning Parket A/S har overtaget aktiviteterne fra Woodfloor


Med virkning fra d. 10. december 2012 har Hørning Parket A/S købt aktiviteterne i Woodfloor og styrker dermed sin markedsplatform markant.

”Kundesegmenterne er identiske, og hvor Hørning Parket er kendt for sine massive trægulve i den allerhøjeste kvalitet, er Woodfloor markedsleder inden for et imponerende bredt sortiment i trægulve i forskellige konstruktioner og typer. Begge har projektmarkedet som det primære markedsområde, og købet af aktiviteterne i Woodfloor giver os en helt unik platform at gå i markedet med” udtaler Hørning Parkets adm. direktør Peter Mathiasen.

Woodfloor måtte gennem en konkurs midt i november, men med fortsættelsen af aktiviteterne i regi af Hørning Parket kan kunderne se frem til fortsat at blive betjent af Woodfloors tidligere salgschef, Lars Tommerup og skandinaviske sælger, Tomas Ingemar Lund. De er begge ansat i Hørning Parket og for længst i gang med markedsbearbejdningen i tæt samarbejde med den eksisterende salgsorganisation.

Hørning Parket A/S er i forvejen undervejs med at udvide sit bestående handelssortiment ud fra et strategisk ønske om at kunne servicere kundeplatformen med de produkter, som til enhver tid efterspørges.

”Med overtagelsen af Woodfloor-aktiviteterne vil vi samlet stå med markedets stærkeste sortiment af såvel massive trægulve som lamelopbyggede gulve i alle tænkelige konstruktioner” siger Peter Mathiasen, som glæder sig over, at overtagelsen betyder en voldsom acceleration af den lagte strategi og en markant vækst i 2013.

”Sideløbende med overtagelsen af Woodfloor-aktiviteterne arbejder vi på højtryk med at introducere et helt nyt koncept af trægulve rettet mod privatboligmarkedet. Et koncept vi forventer at præsentere i første kvartal 2013” oplyser en optimistisk Peter Mathiasen.

Hørning Parket A/S (CVR nr. 33 96 53 62) blev etableret i oktober 2011 og er ejet af en investorkreds, som ud over direktør Peter Mathiasen består af Poul og Henrik Bentsen (tidl. BMF Bygningsbeslag A/S) samt Claus og Peter Harboe, (tidl. Peter Harbo A/S, Esbjerg), som alle er virksomhedsinvestorer i en række virksomheder. Hørning Parket er med denne ejerkreds ”i gode hænder” økonomisk såvel som ledelsesmæssigt, og det kan tilføjes, at Hørning Parkets køb af Woodfloor-aktiviteterne er sket for egne midler uden, at der har været behov for at trække på ekstern finansiering.